Strict Standards: Unknown: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/London' for 'BST/1.0/DST' instead in /home/acikogre/public_html/FCKeditor/editor/filemanager/browser/default/images/icons/32/style.css.php(1) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1

Notice: Undefined variable: RC92FBC1E897D12BC703CD7124DAAC02C in /home/acikogre/public_html/FCKeditor/editor/filemanager/browser/default/images/icons/32/style.css.php(1) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1
Yürütme Fonksiyonu ve Yürütme Ýþlemleri

Gönderen Konu: Yürütme Fonksiyonu ve Yürütme Ýþlemleri  (Okunma sayýsý 309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý siteadmin

• Yönetici
  • *
  • Ýleti: 3.084
  • Takdir Edilme Sayýsý: 30
    • Açýköðretim Forumu
Yürütme Fonksiyonu ve Yürütme Ýþlemleri
« : 14 Ocak, 2008, 22:51 »
• Türkiye Cumhuriyeti Anayasalarýnýn tümündeki düzenlemelere göre yürütme fonksiyonu kavramýnýn kapsamýna sadece özel, somut, bireysel iþlemler deðil, düzenleyici veya kural koyucu iþlemler de girmektedir.

• Anayasalarda açýk bir hüküm bulunmasa bile, yürütme organýnýn düzenleme yetkisine sahip olduðu, bu yetkinin yürütme ve idare fonksiyonunun mahiyetinden doðduðu söylenebilir.

• 1982 Anayasasý, yürütmenin düzenleyici iþlemlerini kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik ve Cumhurbaþkanlýðý kararnamesi olarak belirlemiþtir. KHK’lerin özelliklerini ve denetim biçimini saptayabilmek.

• Bakanlar Kurulu tarafýndan çýkarýlabilen kanun hükmünde kararnameler bir yetki kanununa dayanmak zorundadýr.

• Usul ve þekil unsuru bakýmýndan diðer Bakanlar Kurulu kararnamelerinden farksýz olan KHK’lerin Anayasaya uygunluðu, Anayasa Mahkemesi tarafýndan denetlenmektedir.

• Sýkýyönetim ve olaðanüstü hallerde Cumhurbaþkaný baþkanlýðýnda toplanan Bakanlar Kurulu’nun, konu sýnýrlamasý söz konusu olmaksýzýn çýkardýðý KHK’lerin anayasaya aykýrýlýðý iddiasý ile Anayasa Mahkemesine dava açýlmasý söz konusu deðildir. Diðer yürütme iþlemlerini belirleyebilmek.

• Yürütme iþlemlerinin diðer türlerini ise Cumhurbaþkanlýðý kararnamesi.