Strict Standards: Unknown: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/London' for 'BST/1.0/DST' instead in /home/acikogre/public_html/FCKeditor/editor/filemanager/browser/default/images/icons/32/style.css.php(1) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1

Notice: Undefined variable: RC92FBC1E897D12BC703CD7124DAAC02C in /home/acikogre/public_html/FCKeditor/editor/filemanager/browser/default/images/icons/32/style.css.php(1) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line 1
NO SMOKING (SÝGARA ÝÇÝLMEZ)

Gönderen Konu: NO SMOKING (SÝGARA ÝÇÝLMEZ)  (Okunma sayýsý 503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý siteadmin

• Yönetici
  • *
  • Ýleti: 3.084
  • Takdir Edilme Sayýsý: 30
    • Açýköðretim Forumu
NO SMOKING (SÝGARA ÝÇÝLMEZ)
« : 15 Ocak, 2008, 12:51 »
1.) “ Ýzin isteme “ Cümleleri : Ünite 3’te ayrýntýlý olarak incelenmiþ olan izin isteme kalýplarýna verilen yanýtlarda “ Yes, of course “ yerine ayný anlama gelen “ Certainly “ sözcüðüde kullanýlabilir.
Örnek : A : Can I put it here? ( Onu buraya koyabilirmiyim?)
B : Certainly you can. (Elbette koyabilirsiniz.)
Bu soruya olumsuz yanýt verirken “ I’m sorry you can’t “ veya “ I’m afraid you cann’t “ yanýtlarý verilir.

2.) “ Öneri “ Cümleleri : Önerilerde “ Let’s ve “ shall we “ kalýplarýnýn kullanýldýðýný anýmsayacaksýnýz.
“ Ne yapalým? “ þeklinde karþýmýzdaki kiþilerin önerilerini öðrenmek istediðimizde þu soru sorulabilir.
- What shall we do now? ( Þimdi ne yapalým? )
Bu soru aþaðýdaki gibi öneri ve teklif bildiren kalýplarla yanýtlanabilir.
Let’s go out. (Dýþarý çýkalým.) We can watch TV. (TV seyredelim.)

3.) Bir þey Ýsteme : Ýstek belirten cümlelerde soru “ Will you ... “ “ Would you ... “ veya “ Can you ... “ ile baþlar.
Aþaðýdaki fiillerin anlamýný öðrenmek faydalý olacaktýr.
Give : Vermek Bring : Getirmek Get : Getirmek Pass : Uzatmak Let : Ýzin vermek
Bu fiillerin yanýna “ me “ (Bana), “ him “ (Ona-Erkek), “ her “ (Ona –Bayan), “ us “ (Bize),
“ you “ (Size), “ them “ ( Onlara ) sözcüklerinden birisi gelir.
Örnek : - Will you bring me some water? ( Bana biraz su getirir misiniz?)
- Would you give me your address? ( Bana adresinizi verir misiniz?
- Would you let me help you? ( Size yardým etmeme izin verir misiniz?)
- Will you pass me the salti please? ( Bana tuz’u uzatýr mýsýnýz lütfen?)
- Can you give him your book? ( Ona kitabýnýzý verebilir misiniz?)

4.) Özel Kalýplar :

Look at : Bakmak
Look at the sign. You can’t smoke here. ( Ýþaret’e bakýnýz. Burada sigara içemezsiniz.)

Look at the map. ( Haritaya bakýnýz.)
Keep off the grass. ( Çimlere basmayýnýz.)
Keep out. ( Yasak bölge. Yaklaþmayýnýz.)
I don’t understand. ( Anlamadým.)